ျဖည့္စြက္စာေကၽြးတဲ့အခါ ဘာေတြေကၽြးရပါမလဲ။

ျဖည့္စြက္စာေကၽြးတဲ့အခ်ိန္ အသက္(၆)လမွာသြားငုတ္တုတ္ လူငုတ္တုတ္ျဖစ္၍ သြားေလးတစ္ေခ်ာင္း၊ ႏွစ္ေခ်ာင္းေပါက္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေပ်ာ့ေပ်ာ့ႏွင့္ အစာေၾကလြယ္ေသာအစာကိုေကၽြးရပါမယ္။ ထမင္းရည္ပ်စ္ပ်စ္ စေကၽြးပါ။ မနက္တစ္ႀကိမ္၊ ညတစ္ႀကိမ္ ေကၽြးလို႔ရပါတယ္။ ဆား၊ သၾကားနည္းနည္းႏွင့္ ႏို႔မႈန္႔ေရာၿပီးေကၽြးလို႔ရပါတယ္။ ႏို႔လိုမ်ဳိးေရွာေရွာရွဴရွဴ မ်ဳိလို႔မလြယ္တာေၾကာင့္ ကေလးေတြ ေထြးထုတ္တတ္ပါတယ္။ ႀကိဳးစားၿပီးေခ်ာ့ေမာ့ေကၽြးပါ။ အခ်ိန္ေပးၿပီးစိတ္ရွည္စြာေကၽြးဖို႔လိုပါတယ္။ ဒီအခ်ိန္မွာထမင္းရည္ပ်စ္ပ်စ္ ေသာက္ရမယ္ဆိုတာသိသြားဖို႔ပါ။ လွ်ာဖ်ားေလးေပၚ တင္ၿပီးေကၽြးရင္ ေထြးထုတ္ရလြယ္တာေၾကာင့္ လွ်ာအလယ္နားေရာက္ေအာင္ ေကၽြးသင့္ပါတယ္။ ထမင္းရည္ပ်စ္ပ်စ္ကေနဆန္ျပဳတ္က်ဲက်ဲႏွင့္ ပဲနီကေလး၊ ပဲဝါကေလးေရာျပဳတ္၊ သို႔မဟုတ္ ငါးဆန္ျပဳတ္၊ အသားဆန္ျပဳတ္ တစ္မ်ဳိးၿပီးတစ္မ်ဳိးအရသာေျပာင္းၿပီးေကၽြးရပါမယ္။ ေန႔စဥ္တစ္မ်ဳိးတည္းေကၽြးပါကကေလးမစားခ်င္ေတာ့ပါ။ ဆီက်က္လုပ္ထားၿပီးစားခါနီးမွာဇြန္းေသးတစ္ဇြန္းစာထည့္ပါကကယ္လိုရီပိုရပါသည္။ တခ်ဳိ႕လူေတြက Ready Made အစားအစာေတြ ေကၽြးၾကပါတယ္။ ရေတာ့ရေပမယ့္ ပိုက္ဆံအပိုကုန္က်ပါသည္။ တစ္ခါတေလအဆင္မေျပရင္ ဝမ္းပ်က္ျခင္း၊ ခၽြဲထျခင္းေတြ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ကေလးစားေအာင္ အခ်ဳိလြန္ကဲထားလို႔ပါ။ ကိုယ့္ျမန္မာလူမ်ဳိးေတြကထမင္းအဓိကစားတာမို႔ ဆန္ႏွင့္လုပ္ထားေသာ ျဖည့္စြက္စာေကၽြးတာေကာင္းပါတယ္။ ဆန္ ၄ ဘူးကိုအမႈန္႔ႀကိတ္၊ ပဲနီေလး ၁ဝ သားကိုသပ္သပ္ႀကိတ္ထားၿပီးခ်က္ခါနီးမွာထည့္ခ်က္လွ်င္ေကာင္းတယ္။ အရသာရွိေအာင္ခ်က္မွ ကေလးစားခ်င္ပါတယ္။

No Comments

Comments are closed.

To Top